bed met onderschuifbed

Onderschuifbed Als Beste Oplossing Voor Logees

Een onderschuifbed is ideaal wanneer de slaapkamer een beperkte ruimte heeft. Één van de meest effectieve en ruimtebesparende oplossingen op de markt zijn onderschuifbedden.

In deze blog ontdek je meer over onderschuifbedden. Wat zijn de voordelen? Hoe kun je een oderschuifbed het beste gebruiken? En waarom een bed met onderschuifbed een uitstekende keuze is voor compacte slaapkamer.

Wat is een onderschuifbed?

Onderschuifbedden, ook wel eens “onderbedden” of “uitklapbedden” genoemd, zijn bedden die ontworpen zijn om onder een ander bed te schuiven wanneer ze niet in gebruik zijn. Deze bedden zijn meestal uitgerust met wieltjes of glijrails, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en opgeborgen zonder veel moeite. De mogelijkheid om een extra bed onder het hoofdbed te schuiven, maakt onderschuifbedden bijzonder geschikt voor situaties waarin ruimte-efficiëntie essentieel is.

Voordelen van onderschuifbedden

Ruimtebesparing

Het meest voor de hand liggende voordeel van onderschuifbedden is hun vermogen om ruimte te besparen. Vooral in kleine slaapkamers of logeerkamers waar de ruimte beperkt is, kunnen onderschuifbedden de perfecte oplossing zijn. Overdag kunnen ze netjes onder het hoofdbed worden opgeborgen, waardoor de vloerruimte vrij blijft voor andere activiteiten.

Gastvrijheid

Met onderschuifbedden wordt je huis gastvrijer dan ooit. Stelt je eens voor dat je gasten ontvangt voor een overnachting, maar niet over een aparte logeerkamer beschikt. Met een onderschuifbed onder je eigen bed, kunt je je gasten toch een comfortabele slaapplaats bieden zonder dat je permanent extra ruimte nodig hebt.

Kinder- en tienerkamers

Onderschuifbedden zijn ook uitstekend geschikt voor kinder- en tienerkamers. Kinderen kunnen hun vriendjes uitnodigen voor slaapfeestjes zonder dat je je zorgen hoeft te maken over extra ruimte voor matrassen. Bovendien zijn ze handig als je kinderen een kamer delen en af en toe een vriendje willen laten blijven slapen.

Flexibiliteit

Een ander groot voordeel van onderschuifbedden is de flexibiliteit die ze bieden. Sommige modellen hebben onderschuifbedden die kunnen worden opgevouwen of opgetild, waardoor u de mogelijkheid heeft om ze te gebruiken als een enkel bed, twee aparte bedden of een tweepersoonsbed, afhankelijk van jouw behoeften. Zo zet je de bedden makkelijk naast elkaar voor een tweepersoonsbed. Ook kun je ze uit elkaar zetten met bijvoorbeeld een nachtkastje er tussen, hierdoor heb je twee eenpersoonsbedden.

Onderschuifbed 90x200 ook naast elkaar te zetten als tweepersoons logeerbed

Stijl en ontwerp

Onderschuifbedden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in elke slaapkamerinrichting. Of je nu een modern, klassiek, of minimalistisch interieur hebt, er is een bed met onderschuifbed dat bij jou stijl past.

Soorten onderschuifbedden

Er zijn verschillende soorten onderschuifbedden op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hier zijn enkele veelvoorkomende varianten:

Welke maten onderschuifbedden zijn er?

Onderschuifbedden zijn er in de standaard bed maten verkrijgbaar. Gangbaar is de eenpersoonsmaat 90 breed en 200 cm lang. Onderschuifbedden zijn er ook in 80cm breed verkrijgbaar of in de lengtemaat 210cm.

Let op dat deze maten de matrasmaten betreffen. Het bed is altijd een aantal centimeters langer i.v.m. het frame. Wil je een advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Standaard bed met onderschuifbed

Het standaard onderschuifbed bestaat uit twee aparte bedden, waarvan er één onder het andere bed kan worden geschoven. Dit is een eenvoudige en praktische oplossing die geschikt is voor de meeste situaties.

Onderschuif bed makkelijk op te zetten en ruimtebesparend

Lade onderschuifbed

Het lade onderschuifbed heeft een extra lade onder het hoofdbed in plaats van een tweede bed. Deze lade kan worden gebruikt voor het opbergen van beddengoed, kleding of andere spullen, waardoor het een geweldige oplossing is voor extra opbergruimte.

Stapelbed met onderschuifbed

Het stapelbed met onderschuifbed combineert het beste van beide werelden. Bovenop het hoofdbed is er nog een extra bed, terwijl er onder het onderste bed een onderschuifbed is. Dit is ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen of voor logeerkamers waar vaak meerdere mensen tegelijk moeten slapen.

Tips voor het kiezen van een onderschuifbed

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij het kiezen van een onderschuifbed is het essentieel om te investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Zorg ervoor dat het frame stevig is en dat de wieltjes of glijrails soepel bewegen. Een goed gemaakt onderschuifbed gaat langer mee en biedt u een betere slaapervaring. Bij 123logeerbed.nl hebben wij een selectie uit de beste onderschuifbedden.

Comfort en matrasopties

Het comfort van het onderschuifbed is net zo belangrijk als dat van het hoofdbed. Kies een matras dat past bij uw persoonlijke slaapbehoeften en voorkeuren. Als u het onderschuifbed vaak gebruikt voor gasten, overweeg dan om een kwalitatief matras te kopen dat geschikt is voor verschillende slaaphoudingen. Bij 123logeerbed.nl hebben wij een selectie van de beste logeermatrassen voor jou gemaakt.

Ruimte voor opslag

Als u extra opbergruimte nodig heeft, overweeg dan een lade onderschuifbed of een stapelbed met onderschuifbed. Deze opties bieden u handige ruimte om beddengoed, kleding en andere items op te bergen.

Conclusie

Onderschuifbedden of ook wel bed met onderschuifbed zijn een fantastische oplossing voor iedereen die compacte ruimtes optimaal wil benutten. Met hun ruimtebesparende functie en veelzijdigheid zijn ze ideaal voor kinder- en logeerkamers.

Winkelwagen
Scroll naar boven