Duurzaamheid

Duurzaam slapen heeft te maken met het maken van milieubewuste keuzes op het gebied van beddengoed, matrassen en de slaapkamer. Hier zijn een aantal tips voor duurzaam slapen:

  1. Kies voor duurzame materialen: Kies voor beddengoed en matrassen die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, bamboe of Tencel. Deze materialen zijn milieuvriendelijk geproduceerd en biologisch afbreekbaar.
  2. Vermijd synthetische materialen: Synthetische materialen zijn vaak gemaakt van petrochemische stoffen en zijn niet biologisch afbreekbaar. Vermijd daarom beddengoed en matrassen die zijn gemaakt van synthetische materialen zoals polyester of nylon.
  3. Kies voor natuurlijke vullingen: Natuurlijke vullingen, zoals wol of kapok, zijn duurzamer dan synthetische vullingen. Deze materialen zijn hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.
  4. Kies voor een duurzaam matras: Kies voor een matras dat is gemaakt van duurzame materialen en dat recyclebaar is aan het einde van de levensduur.
  5. Vermijd schadelijke stoffen: Kies voor beddengoed en matrassen die zijn geproduceerd zonder schadelijke stoffen, zoals formaldehyde, weekmakers en zware metalen. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.
  6. Verminder afval: Kies voor producten met een lange levensduur en verminder afval door bijvoorbeeld geen wegwerpartikelen te gebruiken.
  7. Investeer in duurzame slaapkamermeubels: Kies voor slaapkamermeubels die zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout, en vermijd meubels die zijn gemaakt van synthetische materialen.

Door te kiezen voor duurzame materialen en producten en bewuste keuzes te maken, kun je bijdragen aan een duurzame en milieubewuste slaapomgeving.

Hulp of advies nodig?

Onze slaapadviseurs staan dagelijks voor jou klaar voor een persoonlijk advies!

Winkelwagen
Scroll naar boven